frame
theaters podia
adrs

Ik heb mij de afgelopen decennia bekwaamd in het pianostemmen en piano-onderhoud voor tal van beroepsmusici, theaters en opnamestudio’s.

Het werken in theaters en concertzalen verreist een heel andere aanpak dan de particuliere sector. De instrumenten moeten vaak worden gestemd en vereisen door het vele verplaatsen en de verschillen in vochtigheid en temperatuur beduidend meer onderhoud.
Professionele pianisten hebben vaak specifieke wensen omtrent de klank en de speelaard van de vleugel, waar een goede pianostemmer aan tegemoet wil komen. Uiteraard moeten de mogelijkheden en beperkingen van het instrument bij die wensen aansluiten. (Zie ook Pianomania)

Bij audio-opnamen kan het voorkomen dat een vleugel geheel wordt aangepast aan de eisen van de pianist. De toon wordt bijvoorbeeld ‘ronder’ of ‘feller’ gemaakt. Om tussentijdse aanpassingen soepel te laten verlopen, ben ik indien gewenst tijdens de opnamen aanwezig. Bij pianorecitels is de aanwezigheid van een stemmer zelfs vaak een vereiste.

Door te werken met een tal van professionele musici - die het resultaat van mijn werk altijd onmiddellijk op de proef stellen - blijf ik alert en kritisch.

exc1
geen
geen